Home
American Football
Filmpjes
Foto's
Gedichten
Van je moeder
Dagboek van je vader
Muziek
Verhalen
Gastenboek

Van mama gekregen

Ik lag net in mijn bed te denken. Met muziek op van de site, ik besloot toch maar de stap te nemen om dit naar jullie te sturen. Het begon allemaal al toen jochem naar american football kwam, toevallig zit ik ook op het werenfridus dus ik zag hem daar ook soms wel eens. Hij begon bij mij in het flag team, altijd probeerde hij alles beter te weten en dacht altijd over alles heel goed na, tenminste zo kwam het over. Hij fantaseerde toen al over het echte american football (in pak met alles er op en eraan). De tijd vloog voorbij en toen mocht hij in pak spelen, hij vond het helemaal geweldig alleen soms schrok hij wel van hoe hard de klappen konden zijn.

ik herinner me hem ook nog als jongen tijdens wiskunde dit jaar, jochem zat bijna elke les te eten en drinken. de leraar vroeg ook altijd of hij had gegeten en als standaard antwoord kwam eruit : nee dit is mijn ontbijt. en hij at weer rustig verder aan zijn ham kaas croisant en dronk nog een slok van zijn bullit.

ook ging hij met mij mee op kamp, we sliepen met hem op 1 kamer, naja slapen is er nooit van gekomen omdat jochem iets tegen een leraar zei wat de leraar denk ik niet zo leuk vond. ze besloten dat jochem naar huis moest en hij belde ze vader op. ik stond er bij en luisterde mee en gelijk hoorde je dat er een goede band tussen elkaar zat. hij vertelde het verhaal en zijn vader zei dat het niet zo slim van hem was geweest waarop jochem antwoordde : ja naja hij kwam zelf dreigend over en je weet dat ik daar echt niet tegen kan. jochem ging zijn tas inpakken en haalde 2 cola flessen met drank tevoorschijn. die hebben we toen ook gelijk met ze 4e leeg gedronken, het was heel gezellig.

later stonden we buiten half aangeschoten en toen ineens kwam jochem naar me toe en we praten meestal beetje over american football enzo. hij vroeg uit het niets of hij mij een kopstoot mocht geven, ik stemde er op in en hij gaf er 1, keurig netjes op mijn voorhoofd. zoveel pijn ofzo deed het niet en we praten rustig verder, na 5 minuten kwam jochem weer aan of hij er nog 1 mocht geven!

toen hij die gaf kwam hij precies op bovenkant van mijn neus, ik zei dat het maar een beetje pijn deed maar ik voelde het aardig en jochem liep weer rustig weg. later die avond was het dan zo ver. jochem moest weg, hij reed mee met meneer Dettmers. hij nam van iedereen afscheid en ik zwaaide hem als enigste uit en lag ze tas in de auto, omdat ik hem toch op een bepaalde manier wilde bedanken voor de drank en het niet leuk vond dat hij weg moest.

die zondag (de dag voor het ongeluk) hadden we ook nog een wedstrijd. het ging heel goed met hem, jochem speelde een prima wedstrijd en liet merken dat hij aanwezig was aan de tegenstander. hij kwam ook naar mij toe en ik zei dat ik me nog een beetje last van mijn neus had, daarop zei jochem dat hij een blauwe plek er aan over had gehouden en we gingen weer beetje lacherig verder met de wedstrijd.

groeten van sander beers en heel veel sterkte voor iedereen!

jochem = a star in heaven
 
© 2019 Jochem-Bram
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.