Home
American Football
Filmpjes
Foto's
Gedichten
Van je moeder
Dagboek van je vader
Muziek
Verhalen
Gastenboek

Van mama gekregen

Onze herinneringen aan Jochem–Bram

Het eerste maar.. maffe gesprek:

Laurens kwam op een avond eventjes op msn toen hij het bericht kreeg van: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. wilt u toevoegen als contact pers. Accepteert u? ja/nee . laurens klikt op ja en denkt : wie zal dit nou weer wezen? Toen kwam een jonge online die heette Jochem, hij zei: HEEEEEEJ LAURENZZZ!!!!! En ik zei: wie ben jij nou weer??

De jongen zei: ik ben het : Jochem, ik denk van huh? Ik ken die hele Jochem helemaal niet maar hij kende mij blijkbaar heel goed. Op dat moment bleken we toch wel wat gemeen met elkaar te hebben, we houden allebei heel veel van de luchtmacht en we bleven uren praten over f-16’s en allerlei andere dingen van de luchtmacht. Ik had gelijk door dat hij super graag piloot wou worden. En toen veranderde hij van onderwerp en begon ie van: ik mag ook wel op je feest komen he? Ik ken die Jochem pas net en nu vraagt ie al of ie op me feest mag komen? Maargoed ik zei dat ie gezellig kon komen en dat we daarna met ze alle naar de kermis gaan. Dat was de eerste keer dat ik Jochem leerde kennen.

Geen Feest zonder Jochem :

Toen iedereen bij laurens zijn huis aan het voor drinken was kwam Jochempie aan schuiven en pakte gelijk een biertje en ging gelijk op de 1e de beste stoel zitten die hem het meest comfortabele leek na een uurtje voorzitten gingen we uiteindelijk naar de kermis toe. Daar gingen we in aantal attracties waar we de grootste lol beleefden.

Het pyjama feestje:

Die zelfde avond reden we naar huis en toen zei Jochem : kom allemaal maar bij mij pitten hoor! Nou dat aanbod sloegen we zeker niet af en al helemaal niet al moest iedereen nog bezopen naar hoogwoud fietsen. Toen hoorde we dat we op zijn zusjes kamer moesten slapen met 6 man! 1e paar uur was alleen maar lachen en elkaar meppen met teddy beren en knuffels. Als iemand durfde te slapen bedolven we diegene compleet met knuffels. De volgende ochtend na een nacht amper slapen was de kamer geen normale slaapkamer meer, maar een slachtveld van knuffels en de enige die lag te ronken op een bed was Jochem want die kon heel goed uitslapen.

DAGJE AMSTERDAM !!!

Het schaar incident:

Maurice had 4 vrijkaartjes voor de Amsterdam Dungeon en nodigde Jochem, Laurens en Thijs uit. Maar de heen reis verliep niet bepaald soepel. Ik ging Jochem ophalen bij zijn huis en samen naar het station lopen, op het station zouden we wachten op Thijs en Maurice die de trein vanuit Obdam namen.

Toen Laurens Jochem op ging halen kwam ie voor het eerst bij zijn huis. Daar zat zijn vader en stelde zich voor aan laurens. Toen kwam jochem na 10 minuten eindelijk naar beneden waggelen met een joggingbroek aan. Zijn vader vond dat echt niet staan en zei dat ie een gewone broek aan moest doen. Maar jochem zei nee. Zijn vader zei: er ligt een spijkerbroek op de trap doe je die toch aan. Jochem: nee die moet in de was. Op een gegeven moment wou zijn vader jochem zijn joggin broek stukknippen met een schaar en kwam achter jochem aan. Jochem wegrennen en ontkwam aan het schaar incident zoals laurens het altijd noemde.

Eindelijk.. op weg naar het station.

Laurens en jochem waren op weg naar het station toen jochem in het tunneltje bij vredehofstraat achter kwam dat hij zijn geld was vergeten. Maar we waren al behoorlijk laat dus besloot laurens zijn treinkaartje te betalen.

Over de koepoortsweg zagen Jochem en Laurens een stelletje dronken lui fiesten en een daarvan was verkleed als clown waarvan jochem spontaan in de lach schoot. Voordat we het doorhadden stonden we voor het station.

EINDELIJK!!… de treinreis zelf.

Toen we op het station aan het wachten waren op Thijs en Maurice hadden we nog een grote zak M&M’s gekocht maar het meeste daarvan ging jochem zijn buik in.

En eindelijk. Daar is de trein vanuit Obdam waar thijs en maurice uitstapte. En wij met ze 4e gelijk de trein naar Amsterdam centraal namen. En vlak voor station Purmerend kwam thijs erachter dat hij zijn kaartje in de trein van Obdam had laten liggen… toen de conducteur kwam waren we de pineut maar jochem vond dat vrouwtje er blijkbaar wonderbaarlijk grappig uit zien en schaterde de hele trein bij elkaar maar toch moesten we er bij purmerend uit om een nieuw kaartje te kopen voor Thijs. Helaas moesten we de volgende trein richting Amsterdam Centraal nemen. En onze dag voort te zetten.

Eenmaal in Amstedam hebben we een geweldige dag gehad met ze alle en geweldige herinneringen aan Jochem over gehouden.

Thijs zijn water/vuur feest..

Allereerst te beginnen dat Jochem en Peter-Jan extra bier gingen halen voor het geval dat. In die periode had jochem ook nog eens pfeiffer en dan was ie nog luier dan normaal. Maar toch had Jochem een krat mee op de fiets genomen maar ja… dat heeft hij natuurlijk wel over voor het bier!!! Maar bier is 1 ding eten is het 2e daarvoor ging jochem en Peter-Jan toch weer naar de snackbar, En voor 10 man patat halen. Toen begonnen we met zuipen tevens het chaos. Toen we buiten zaten begonnen we het toch een beetje koud te krijgen. Daarvoor besloot Thijs maar dat we een vuurkorf aan gingen doen, maar we hadden weer geen hout, toen opperde maurice dat hij genoeg hout thuis had van zijn oude vloer.

Toen we de planken met moeite eindelijk bij thijs zijn huis hadden gekregen moesten we ze toch in kleine stukjes breken. Omdat een plank van 2 meter niet geweldig past in een klein hout korfje.

Dus legde we de planken tegen de muur en gingen ze in kleine stukjes trappen. Ook al leek het makkelijkm was het idee niet waterdicht. Want er kwamen buren klagen over het geluid en er kwamen krasjes op de muur.

Thijs zijn vuur dansje:

Toen het korfje met vuur eindelijk lekker in de hens stond. Dacht thijs: laat ik maar eens een dansje maken. En ja hoor thijs zijn dansje eindigde in een ramp.

De vuurkorf viel om en het vuur lag in de tuin verspreid laurens pakte een emmer water en bluste het vuur. En wie zat daar op een stoel te genieten van het spektakel? 3x raden? Jah hoor.. Jochem Zat daar met zijn biertje in ze handen lachend toe te kijken.Watergevecht binnen het huis...:

De meeste lagen al lekker te pitten (jochem natuurlijk ook). Dus de mensen die wakker waren dachten: laten we die slaapkoppen eens lekker wakker maken. We pakte de waterpistolen die we vonden vulde ze met water en denderde de trap op, klaar om jochem wakker te maken. We deden langzaam de deur van thijs zijn kamer open. En daar lag hij hoor. Snurkend en wel. Net doornroosje maar dan was de jonkvrouw vervangen door een jongen die alles bij elkaar snurkte. Toen was het grote moment aangekomen. We spoten hem helemaal onder gooide hem van zijn bed af en rende snel weer naar beneden bang dat hij achter ons aan kwam. Maar nee hoor dat kwam hij niet. We liepen langzaam naar boven om te kijken waar hij nou bleef. Maar wonderbaarlijk genoeg lag ie daar op de grond zijknat nog te pitten.

Hoor wie tikt daar kinderen… het is JOCHEM!!

De volgende ochtend bleef laurens bij maurice slapen.

Het was 6 uur in de ochtend toen laurens wakker schrok van een of ander getik tegen het raam, hij dacht dat het een vogel was of iets dergelijks. Hij zag maurice nog door slapen en besloot zelf ook maar eens verder te slapen.

Tik.. tik.. tik. Bam! Alweer tegen het raam.

Maurice werd ook wakker en we hoorde een stem van buiten: HEEJ JONGENS!! HEEEEJJJ!!! Maurice kijkt kwaad uit het raam. En wie stond daar beneden op de stoep kiezels te gooien tegen het raam? Jochem natuurlijk.. maurice liep naar beneden en vroeg aan jochem wat er in vredesnaam aan de hand was? Laurens hoorde wat stemmen beneden en toen ging de deur weer dicht en kwam maurice weer de kamer binnen. Laurens vraagt: wat was er nou aan de hand?

Maurice: jochem was zijn fles yogi vergeten die wou hij weer terug voor in de bus, naar huis.

Dit waren onze leuke herinneringen aan Jochem–Bram.

Deze herinneringen zijn afkomstig van:

Laurens van Wijk

Peter-Jan Deen

Thijs Ursem

Maurice de Wildt

 
© 2020 Jochem-Bram
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.